Kerumova godišnja dobit pala s 21 na 1 milijun kuna

Tekst: Z.J.
Foto: Arhiva (Cropix)

PREMA podacima iz Registra godišnjih financijskih izvješća koje vodi Financijska agencija, neto dobit Kerumovog poduzeća je u 2008. godini iznosila 1.168.902 kune što je 20 milijuna kuna manje nego prethodne godine. Iz tvrtke smanjenu dobit objašnjavaju velikim troškovima izgradnje i stavljanja u funkciju trgovačkog centra Joker u Splitu. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, u Registru godišnjih financijskih izvješća stoji odluka da je milijun kuna čiste lanjske zarade tog poduzeća njegov vlasnik Željko Kerum odlučio isplatiti sebi. Ipak, direktorica Keruma d.o.o. Nevenka Bečić kaže da to ne znači da je Kerum to i učinio.

Prema prijašnjim podacima, Kerum je u 2005. godini zaradio 29 milijuna kuna, 2006. 23,3 milijuna kina, a godinu kasnije 21,8 milijuna. NA posljednji dan 2008. godine tvrtka Kerum d.o.o. je imala u bilanci 29 milijuna kuna zadržane dobiti.

Nakon odbijanja svih davanja, tvrtka Kerum d.o.o. je prošle godine imala prihod od 1.168.902 kune, što je u odnosu na prethodnu godinu pad od 94,5 posto. Dugovi Kerumova poduzeća iznose 1,29 milijardi, a vrijednost imovine poduzeća, kako kaže bilanca iz Fininog registra, iznosi 1,5 milijardi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara