Kerumova obrana za vrtiće: Za pokušaj prekršaja nema sankcije?!

Kerumova obrana za vrtiće: Za pokušaj prekršaja nema sankcije?!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Nikola Vilić/Cropix

GOTOVO šest sati trajalo je danas suđenje gradonačelniku Željku Kerumu i Gradu Splitu zbog afere vrtići. Kerum opet nije došao. Smetaju mu novinari na sudu, otkrio je sutkinji Željki Matkov branitelj Miro Šarić. Premda se gradonačelnik nije ispričao poslovnom spriječenošću ili kakvim zdravstvenim tegobama, prošao je bez sankcija. Sutkinja Matkov kaže da nije dužan doći. 

Sudu će roditelji djece upisane u vrtiće objašnjavati element žurnosti?!

Danas je branitelj Šarić sudu predao Kerumovo pisano očitovanje. Još jednom je splitski gradonačelnik ponovio da nema ništa sporno, da su ugovori s Ivicom Livajom raskinuti i da je tvrtka Kerum za uređenje vrtića platila 2,7 milijuna kuna...

Obrana je upozorila da zakonodavac nije propisao sankciju za pokušaj prekršaja Zakona o javnoj nabavi?! Oni vide to kao pokušaj, državno odvjetništvo je drugačijeg mišljenja. Pitanje je, naime, bi li se odustalo od posla s Livajom da mediji nisu probili aferu. Zakonodavac je, inače, za ovakav prekršaj predvidio kaznu i do milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerum je predložio i da se ispitaju roditelji djece upisane u nove vrtiće. Oni bi, naime, trebali posvjedočiti da je posao zaista bio žurne naravi.

Na iduću raspravu drugi zamjenik

Sutkinja Matkov ispitala je djelatnike stručnih službi Grada Splita te gradonačelnikovu zamjenicu Anđelku Visković, koja i dalje misli da bi optužni prijedlog državnog odvjetništva sud trebao odbaciti.

Iduća rasprava zakazana je za 22. travnja. Nakon Viskovićke, na sud će i drugi Kerumov zamjenik Jure Šundov. Svi izgleda mogu na sud osim Keruma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara