Kilometarske kolone i u večernjim satima

Kilometarske kolone i u večernjim satima

PREMA izvješću HAK-a od 19 sati, promet je još pojačan na cestama prema unutrašnjosti, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split i A6 Rijeka-Zagreb te na Ličkoj magistrali (D1) i na staroj karlovačkoj cesti. U smjeru mora promet je umjereno gust i nisu zabilježeni duži zastoji. Vozače se moli za strpljenje i upozorava ih se da ne voze zaustavnim trakom.

Na autocesti A1 Zagreb-Split, kod tunela Mala Kapela, prema unutrašnjosti, kolona je duga oko 5,5 kilometara, dok prema moru kolone nema. Kod tunela Sveti Rok, prema unutrašnjosti kolona je duga oko 11 kilometara, dok je prema moru, duga oko 3,5 kilometra.

Zbog velike gustoće prometa na Jadranskoj magistrali, te na riječkoj obilaznici vozi se vrlo sporo uz česte zastoje. Izrazito je pojačan i izlaz sa Istarskog ipsilona prema Sloveniji, kolona je duga oko 7 kilometara.

Kod naplatnih postaja Lučko, prema Zagrebu, kolona je duga oko 15 kilometara. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan, prema GP Macelj, kolona je duga oko 3,5 kilometra.

Gužva i na graničnim prijelazima te u trajektnim pristaništima

Na graničnom prijelazu Bregana vrlo je gust promet osobnih vozila u oba smjera, uz moguća i duža čekanja. Na GP-ima Slavonski Brod i Kaštel pojačan je izlaz osobnih vozila, a na Macelju, Plovaniji i Rupi ulaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je priljev vozila u svim trajektnim pristaništima (duža čekanja od 1 sat zabilježena su u lukama Merag, Brestova, Porozina, Jablanac i Mišnjak). Trajekti plove prema redu plovidbe, a po potrebi uvode se i dodatne linije.

HAK upozorava na skliske kolnike

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te se vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale.

Zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona vrijedit će sutra, u nedjelju, od 12 do 23 sata, na svim važnijim državnim cestama. Zabrana je i na autocesti A1 Zagreb-Split, između čvorova Ogulin i Brinje te Sveti Rok i Maslenica, danas do 18 sati i nedjeljom od 8 do 20 sati. Za trajanja zabrane na autocesti promet je dopušten na Ličkoj magistrali (D1).

I.M.
Foto: HAK Webcam

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara