Kim i Bush za mirno rješenje sjevernokorejske krize

Kim i Bush za mirno rješenje sjevernokorejske krize
AMERIČKI predsjednik George Bush i južnokorejski predsjednik Kim Dae-Jung složili su se u pogledu mirnog rješenja krize sa Sjevernom Korejom, koja je odlučila reaktivirati svoj nuklearni program, izjavio je u subotu glasnogovornik južnokorejskog predsjednika.

´Dogovorili su se u pogledu nastavka provođenja napora čija bi svrha bila mirno rješenje krize sa Sjevernom Korejom koja je odlučila reaktivirati svoj nuklearni program´, kazao je glasnogovornik Park Sun-Sook nakon telefonskog razgovora dvojice predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kim i Bush su odluku Sjeverne Koreje o nastavku rada nuklearnih prostrojenja ocijenili ´neprihvatljivom´ te su ´izvršili pritisak na Pyongyang da povuče svoju najavu´. Američki predsjednik izjavio je kako je potrebno ´nastaviti s traženjem mirnog rješenja´, a predsjednik Kim inzistirao je na potrebi ´koordinirane suradnje između Sjeverne Koreje, SAD-a i Japana´ te na ´suradnji s međunarodnom zajednicom´, prenio je južnokorejski glasnogovornik.

Sjeverna Koreja u četvrtak je najavila kako namjerava ´odmah´ reaktivirati nuklearni program zamrznut 1984. u sklopu sporazuma sa SAD-om.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara