Kineski par prodao kćerku kako bi mogao uzdržavati dva sina

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

BRAČNI par prodao je svoju tek rođenu kćer kako bi skupili novac za odgajanje svoja dva sina. Imigrantski par optužen je za prodaju kćerke jednom posredniku koji se bavi trgovinom ljudi. Za nju su dobili 1.700 dolara nakon što su roditelji djevojčice napustili bolnicu u Bejingu gdje je dijete rođeno, prenosi Bejing Times.

Posrednik je bebu prodao jednom paru za 3.585 dolara. U utorak su se svo troje našli pred sudom. Majka prodane djevojčice Zhao Zhongying vikala je u sudnici na posrednika Wanga Jianjuna da joj vrati dijete te da ga ona nije htjela prodati već da mu je htjela omogućiti sretan krov nad glavom. Wang osim trgovine ljudima radi i kako ilegalni vozač taksija.

U taksiju dogovorili prodaju djevojčice

Po izlasku iz bolnice par je s djevojčicom ušao u taksi koji ih je trebao odvesti kući. U vožnji, otac djeteta počeo se buniti kako nemaju dovoljno financijskih sredstava za život te da bi bilo najbolje da prodaju djevojčicu kako bi mogli prehranjivati dvoje sinova koje imaju kod kuće.

Trgovina ženama i djecom u Kini je uobičajena stvar pogotovo nakon zakona koji im zabranjuje više od jednog djeteta po obitelji. U razdoblju od četiri mjeseca kineska policija uhitila je više od 800 osumnjičenih za trgovinu ljudima i oslobodila oko 3.400 djece i žena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara