Kineski predsjednik u pismu Mesiću ističe dobre bilateralne odnose

KINESKI predsjednik Jiang Zemin istaknuo je u pismu upućenom hrvatskom predsjedniku Stjepan Mesiću da je ´posljednjih nekoliko mjeseci učinjen novi i čvrsti napredak u kineskohrvatskim odnosima koji se temelje na jednakosti, zajedničkom povjerenju i obostranoj koristi´.

Kako je u utorak priopćeno uz Ureda Predsjednika, kineski predsjednik u pismu se zahvalio Stjepanu Mesiću na čestitkama što mu ih je on uputio u povodu Jiangova ponovna izbora na mjesto predsjednika Centralne vojne komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jiang Zemin iznosi kako visoko cijeni postignuća u razvoju bilateralnih odnosa između dviju zemalja, ali i osobno prijateljstvo dvojice predsjednika koje pridonosi temeljnim interesima Kine i Hrvatske u skladu sa željama za nastavkom sveukupne ´suradnje na načelima obostranog poštivanja, jednakosti i zajedničke koristi te nemiješanju u unutarnje odnose dviju zemalja´.

Kineski predsjednik najavljuje kako će novi naraštaj kineskog vodstva nastaviti s izgradnjom prijateljstva između dviju zemalja te završno zahvaljuje predsjedniku Mesiću na pozivu da posjeti Hrvatsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara