Kineski vozač kamiona namjerno usmrtio dječaka da mu ne mora platiti liječenje

Kineski vozač kamiona namjerno usmrtio dječaka da mu ne mora platiti liječenje

Ilustracija: AFP

BEZDUŠNI vozač kamiona u Kini je pregazio petogodišnjeg dječaka, pa se vratio par metara unatrag i još jednom prešao preko djeteta kako bi bio siguran da ga je ubio jer je, navodno, želio izbjeći plaćanje bolničkih troškova za liječenje.

Incident se dogodio u Luzhou na zapadu Kine kada je vozač Ao Yong pregazio Xionga Maokea dok je išao u školu. "Vidio sam da se kamion vraća malo natrag pa je opet krenuo naprijed. Dječak je ostao zarobljen u kotaču, a kamion je vozio još desetak metara", kazao je očevidac Zhang Shifen, piše Daily Mail.

Izašao iz kabine i pitao koliko će morati platiti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ostali očevici su kazali da je, nakon prvog udara, vozač izašao iz svoje kabine te pitao koliko će morati platiti. 35-godišnji vozač se nakon nesreće sedam sati svađao sa obitelji dječaka o visini kompenzacije za smrt. Yong tvrdi da nije ponovno prešao preko dječaka kako bi ga ubio. U istrazi je otkriveno da je vozač prvi pozvao policiju nakon nesreće.

Tijelo dječaka nije odmah maknuto sa ceste, jer su bijesni seljani tražili da vozač odmah plati štetu. Šokirana majka dječaka je satima sjedila uz prekriveno tijelo svoga sina. Nekoliko ovakvih slučajeva je potreslo Kineze koji ekonomski razvoj krive za uvođenje materijalizma zbog kojeg su ljudi "izgubili dušu".

U komunističkoj Kini nema besplatnog zdravstvenog osiguranja

Platiti kompenzaciju u slučaju da žrtva nesreće umre mnogim se Kinezima čini jeftinije nego plaćati dugotrajno bolničko liječenje. Komunistički režim nije osigurao besplatno zdravstvo za 1,3 milijarde stanovnika. Visoki troškovi liječenja krive se i za drugi incident u kojem su dva kombija prešla preko dvogodišnje djevojčice, a nitko od prolaznika joj duže vremena nije pomogao. Djevojčica je umrla u bolnici tjedan dana nakon incidenta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara