KIPARSKA KOLONIJA "ERNESTiNOVO 2004" OD 21. DO 26. KOLOVOZA

Tradicionalna kiparska kolonija u Ernestinovu ove će se godine održati od 21. do 29. kolovoza, a uz 12 kipara, na njoj će sudjelovati i 13 slikara, izvijestili su danas predstavnici organizatora.

Na ovogodišnjoj 31. koloniji nastupit će uglavnom hrvatski umjetnici, uz jednog kipara iz Mađarske, a već iduće godine očekuje se sudjelovanje nekoliko inozemnih kipara jer nastojimo da kolonija poprimi međunarodni značaj, kazali su na konferenciji za novinare Mato Tijardović i Ivica Tolić, predsjednik i tajnik ernestinovačke Likovne udruge "Petar Smajić", koja je organizator priredbe.

U popratnom kulturno-umjetničkom programu likovne kolonije nastupit će brojna kulturno-umjetnička društva s područja Slavonije i Baranje, održat će se susret s kiparom Ivanom Forjanom, a glumac Ljubomir Kerekeš, izvest će monodramu "Dimnjačar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U organizacijskom odboru ističu kako je riječ o jedinstvenoj koloniji, koja živi s mještanima Ernestinova, i koja prerasta u prepoznatljivu hrvatsku tradiciju.

Održavanje kolonije, uz ostale, pomogli su općina Ernestinvoo s 30.000 kuna, Ministarstvo kulture RH s 20.000 kuna te Osječko-baranjska županija s 13.000 kuna.

(Hina) xivuč ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara