Kirin: Nema pobune specijalaca u Lučkom

MINISTAR unutarnjih poslova Ivica Kirin izjavio je kasno sinoć da nema nikakve pobune pripadnika MUPove Antiterorističke jedinice u Lučkom.

"Nema nikakve pobune specijalaca u Lučkom! Dečki kao i svake druge noći obavljaju svoje zadaće", rekao je ministar Kirin u izjavi za HTV u vojarni Lučko u koju je došao, kako je rekao, nakon što je pročitao napis u prvom izdanju današnjeg Jutarnjeg lista.

Jutarnji list je preko gotovo cijele naslovne stranice objavio veliki naslov "Pobuna u Lučkom" s nadnaslovom "Svi specijalci stali iza 16 osvetnika".

U tekstu na 2. i 3. stranici uz ostalo piše kako je "zbog istupa ministra Kirina, ali i medijskih napisa u kojima ih se, tvrde, uglavnom prikazuje kao razbijače, reketare, a ne žrtve ljudi iz kriminalnog miljea, došlo do otvorene pobune specijalaca u najelitnijoj policijskoj jedinici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Oni koji tako pišu, ne pišu da bi pomogli ovoj zemlji već da je destabiliziraju. Neću dozvoliti da itko blati hrvatsku policiju", reko je Kirin.

Upitao se "kome je u interesu staviti hrvatsku policiju na stup srama, gdje joj sigurno nije mjesto".

Najavio je da će se ujutro konzultirati i vidjeti može li se preko državnog odvjetništva nešto učiniti protiv onih koji šire takve laži.

Što se tiče nedavne tučnjave u noćnom klubu "Bel Ami" u kojem su sudjelovali i pripadnici specijalne policije, rekao je kako ne bježi od odgovornosti.

Ponovio je da će protiv specijalaca koji su sudjelovali u tom događaju, ako se utvrdi njihova odgovornost, biti pokrenuti stegovni postupci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara