Kirin: Nikad nisam donio pogrešnu odluku, a uzor mi je Ivo Sanader

NOVI ministar policije, Ivica Kirin, postao je odlukom premijera Sanadera najmlađi ministar u Vladi RH. Tako je Sanader za šefa jednog od najosjetljivijih resora postavio 35-godišnjaka bez puno iskustva u obavljanju tako odgovorne funkcije, a i sam Kirin se u razgovoru za Globus upitao koji je razlog njegovom strelovitom političkom usponu.

Kirin je svoj prvi intervju dao deset minuta nakon imenovanja na mjesto šefa MUP-a, te u njemu ustvrdio da ne voli medijsku eksponiranost. No, odmah potom je dao naslutiti koji bi mogao biti jedan od razloga za imenovanje na tako visoku funkciju.

"Sanaderova ponuda me iznenadila, ali siguran sam da je znao zašto mi povjerava tako zahtjevnu funkciju. Dr. Ivo Sanader mi je uzor, on ima nevjerojatnu radnu energiju i viziju, što ga čini najuspješnijim političarom u Hrvatskoj." - kazao je Kirin u razgovoru za Globus, te nastavio sipati komplimente na račun svog nadređenog.

"Zahvalan sam njemu i stranačkim kolegama što su mi ukazali tako veliko povjerenje i učinit ću sve da ih ne razočaram. HDZ mora biti ponosan što na svom čelu ima takvog političara kao što je Ivo Sanader. On se već dokazao kao veliki vođa i državnik, izvukao je HDZ iz krize, vratio ga na vlast, oslobodio ga unutarnjeg političkog balasta." - kazao je novi ministar policije, te se pohvalio da dosad nikad nije donio pogrešku odluku.

"Uvijek sam poštovao princip timskog rada. Ne mislim za sebe da sam najpametniji čovjek, uvijek saslušam ljude koji su za neko područje stručniji od mene i tek nakon njihova mišljenja donosim odluke. Zbog toga nikada nisam donosio pogrešne odluke." - samouvjereno je pojasnio Kirin.

Novi šef policije priznao je da se i sam često pitao koji je razlog njegovom vrtoglavom političkom usponu, te pojasnio da odgovor najvjerojatnije leži u njegovim kvalitetama.

"Gdje god sam radio, uvijek sam nastojao unaprijediti posao koji sam obavljao, unosio sam u njega maksimalnu energiju. Tajna mog uspjeha krije se u kreativnoj energiji." - zaključio je Kirin.

Živi bili, pa vidjeli. Opće je poznato da je MUP opterećen brojnim problemima, pa je moguće da "svježa krv" u policiji donese neke od toliko željenih promjena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara