Kliničkoj bolnici Merkur doniran hemodinamski pacijent monitor

DANAS je u Kliničkoj bolnici Merkur predstavljen hemodinamski pacijent monitor za potrebe izolacije pacijenata nakon transplantacije, donacija tvrtke Beiersdorf vrijedna 113.000,00 kuna.

Na svečanom predstavljanju prisutnima su se obratili dr. Miran Martinac, ravnatelj kliničke bolnice Merkur, i Branko Kotarac, generalni direktor tvrtke Beiersdorf Hrvatska.
 
"Mišljenja smo da podržavajući ovakve projekte potičemo hrvatskog Čovjeka na humanost i brigu za bližnjega. O transplantaciji organa ovise mnogi životi i velika je sreća što u Zagrebu imamo nov i moderno opremljen Odjel za transplantaciju. Veliko nam je zadovoljstvo što smo kupnjom hemodinamskog pacijent monitora omogućili da ovaj odjel djeluje još bolje i učinkovitije", istaknuo je Branko Kotarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odjel za transplantaciju organa u potpunosti je preuređen potkraj prošle godine u vrlo kratkom roku, samo tri mjeseca, zahvaljujući donacijama i suradnji HZZO-a, Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba. Ukupna je vrijednost uređenja cijelog odjela 2,5 milijuna kuna. Centar za transplantaciju organa kliničke bolnice Merkur jedini je takve vrste u Hrvatskoj. počeo je raditi 1998. godine, tijekom koje su uspješno izvedene dvije transplantacije jetre.

Od 2003. u Merkuru se obavljaju i multiorganske transplantacije (bubreg i gušterača).  Od osnutka Odjela do danas izvedeno je 69 transplantacija jetre i 8 multiorganskih transplantacija. Godišnji je prosjek u posljednje dvije godine 25 transplantacija, čime se zadovoljavaju trenutačne potrebe u Hrvatskoj.

Donacijom hemodinamskog monitora Odjelu za transplantaciju KB Merkur tvrtka Beiersdorf nastavlja s ulaganjem u zdravstvo. U prošloj je godini donirala rodiliπtu Petrova 150.000,00 kn za uređenje apartmana za rodilje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara