Knesset protiv Sharonova govora o općoj politici

Izraelski parlament se u ponedjeljak s 53 glasa "protiv" i 44 "za" očitovao protiv govora premijera Ariela Sharona o općoj politici, ali rezultati glasovanja ne obvezuju, prema raspravama koje je izravno prenosila javna televizija.

Predsjednik parlamenta Reouven Rivlin objavio je rezultat ne navodeći broj suzdržanih zastupnika, nakon glasovanja koje je tražio sam Sharon i kojega rezultat neće imati ustavnih posljedica.

Tijekom govora koji je održao u prigodi otvaranja zimske sjednice parlamenta, Sharon je izjavio da će 25. listopada podnijeti Knessetu na glasovanje svoj plan povlačenja iz pojasa Gaze.

Prema tom planu predviđa se rušenje svih židovskih naselja u pojasu Gaze i četiriju izoliranih naselja na sjeveru Zapadne obale do jeseni iduće godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sharon je usto izjavio da je njegova vlada i dalje obvezana slijediti mirovne smjernice međunarodnog mirovnog plana za rješavanje sukoba s Palestincima koji je pokrenut u lipnju 2003., ali je ostao mrtvo slovo na papiru.

Premijer je ipak isključio mogućnost bilo kakva napretka u primjeni plana "ukoliko Palestinci ne budu ispunjavali sve svoje obveze, a posebice ne budu li suzbijali terorizam i provodili reforme".

(Hina) xvrad ymvr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara