Knin: ministarstvo zaštite okoliša stočarima darovalo tornjake

U sklopu projekta "Zaštite i upravljanja vukovima u Hrvatskoj", koji od 2002. provodi Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja u suradnji s Veterinarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu uz novčanu potporu Fonda Europske komisije LIFE treće zemlje, danas je stočarima u kninskoj okolici darovano pet štenaca tornjaka.

Riječ je o nastavku trogodišnjeg projekta sa svrhom da se dugoročno očuva vuk u Hrvatskoj u što skladnijem suživotu s ljudima, a jedna od središnjih aktivnosti "Zaštite i upravljanja vukovima u Hrvatskoj" jest smanjiti štete koju vukovi nerijetko uzrokuju ovčarima i kozarima u Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji, istaknula je Ana Štrbenac, voditeljica projekta, nazočna danas u Kninu s koordinatorima projekta za Liku i Dalmaciju. Projekt predviđa darivanje stočarima s tih područja 60 pasa tornjaka, najpoznatijih ovčarskih pasa u Hrvatskoj koji su se do sada pokazali najprikladnijima u čuvanju stada od vukova pa stočare sve više zanima njihova nabava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pet štenaca tornjaka na nogometnom igralištu u Kninu predano je trojici stočara s erveničkog i dvojici s kijevskog područja.

(Hina) av

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara