knin: obitelj stipović iseljena iz kuće i privremeno smještena u državni stan

Četveročlana obitelj invalida Domovinskog rata Nikice Stipovića doseljenika u Knin iz Viteza, iseljena je danas iz kuće pravoslavnog svećenika i privremeno će biti smještena u državnom stanu.

Vlasnik Vojislav Bilbija, pravoslavni svećenik, koji živi u Nizozemskoj nije udovoljio zamolbi obitelji Stipović da u kući ostanu do konca školske godine, već je zatražio da je napuste danas do 11 sati.

Članovi Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Grada Knina i prijatelji pomogli su obitelji Stipović da isele i prije toga roka, pa je kuća vlasniku predana bez problema i bilo kakve intervencije nazočne policije.

U ime grada Knina deložaciji su bili nazočni i dogradonačelnik Mato Milanović te pročelnica Regionalnog ureda za prognanike i izbjeglice Šibenik Neda Klarić.

Rekla je da će obitelj Stipović, Nikica i Lidija, te djeca desetogodišnja Andrea i petogodišnja Ivana, privremeno biti smješteni u državnom stanu dok im se ne sagradi kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako nema vlastite imovine u Hrvatskoj i BiH, Stipović je već ranije uputio zamolbu Ministarstvu za javne radove, obnovu i graditeljstvo da ih se stambeno zbrine.

Danas se suglasio da mu se dodijeli građevinsko zemljište i materijal, a kuću će graditi sam.

Naveo je da je kad se u kuću uselio 1999., prijašnjem korisniku morao platiti 1.500 njemačkih maraka za troškove uređenja, te da je i nakon toga u uređenje još ulagao.

Vlasnik Vojislav Bilbija je izrazio žaljenje što je obitelj Stipović s malodobnom djecom morala na taj način iseliti dodavši kako država nije odradila svoj posao, jer je obitelj prije trebala zbrinuti.

Rekao je da će s obitelji u kuću u Knin doći na ljeto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara