Kninjani od danas imaju dovoljno pitke vode

PUŠTANJEN u rad vodospremnika od danas će svi stanovnici Knina redovito imati dovoljno pitke vode u svojim kućanstvima, a posebno u višim gradskim zonama potrošači više neće imati problema u vodoopskrbi.

U okviru Programa obnove za povratak Europske unije, koji se na kninskom području realizira uz potporu njemačke vlade, sagrađen je, uz postojeći, novi vodospremnik "Spas", kapaciteta 1500 prostornih metara. U njegovu je izgradnju uloženo oko milijun i pol kuna, a u pripremi je i obnova staroga vodospremnika.

Na prigodnoj svečanosti danas je pušten u rad vodospremnik "Spas", u nazočnosti čelnika grada Knina i predstavnika njemačke razvojne agencije ASB koja već sedam godina pomaže obnovu obiteljskih kuća i infrastrukturnih objekata na kninskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kninski gradonačelnik Vinko Marić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom potporom Nijemaca gradu Kninu, koji su nedavno s 250.000 kuna obnovili vatrogasni dom, a zahvaljujući njihovoj potpori od 350.000 kuna upravo se obnavlja stara gradska tržnica.

ASB na području Knina obnavlja i sedam najteže stradalih kuća, a uskoro kreće i obnova 100 obiteljskih kuća od prve do treće kategorije oštećenosti, o čemu su s Ministarstvom javnih radova, obnove i graditeljstva vlasnici kuća potpisali ugovore o obnovi.

(Hina) av mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara