knjiga vrhovnoga poglavara salezijanaca ´odgojitelji u informatičko doba´

Zagrebački Katehetski salezijanski centar objavio je hrvatski prijevod neuobičajene knjige ? intervjua ´Čuvari snova s prstom na mišu. Odgojitelji u informatičko doba´, što ga je Juan E. Vecci, vrhovni poglavar don Boscovih salezijanaca, dao poznatnom talijanskom novinaru Carlu Di Ciccu o nezaobilaznim pitanjima suvremenog odgoja, javila je Ika.

U prvom dijelu knjige ´Odgojna zima´ vrhovni poglavar salezijanaca govori o jazu između mladih i odraslih te o diskontinuitetu u odgoju 60-ih godina proteklog stoljeća.

U drugom poglavlju ´Proljeće se može vratiti´ obrađene su teme: siromaštvo i socijalna nejednakost i odgojna diskriminacija, informatika i društveno priopćavanje, spolnost i ljubav, tehnološka eksplozija i nova kultura života, međukulturalnost, religije u dijalogu te zagađenost i nuklearna opasnost.

U posljednjem dijelu ´Razdoblje plodova´ don Vecci poziva odgojitelje da bolje upoznaju baštinu odgojnog sustava, poznatog kao preventivni sustav, koji je ponudio i iskušao don Bosco, a koji počiva na povjerenju u dječaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara