književna večer u zagrebu posvećena siniši glavaševiću

Književna večer posvećena Siniši Glavaševića održana je večeras u Zagrebu u povodu obljetnice njegove smrti i obljetnice slamanja otpora Vukovara.

Dijelove Glavaševićeve knjige "Priče iz Vukovara" izabrao je

je i izvodio glumac Rene Medvešek u Teatru Exit, a svoje skladbe izvodio je glazbenik Čedo Antolić.

Publika je pljeskom pozdravila jednosatnu priredbu koja se održava treću godinu zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Započeli smo kao osobnu gestu prema Glavaševiću u župi sv. Križa u zagrebačkom Sigetu, a kako se svaki put dvorana ispunila nastavili smo i dalje", kazao je Rene Medvešek.

Novinar, publicist i prozaik Siniša Glavašević rođen je u Vukovaru 4. studenog 1960. Bio je urednik Hrvatskoga radija Vukovar i ratni izvjestitelj. Odveden je 19. studenog 1991. iz vukovarske bolnice. Ekshumiran je iz masovne grobnice Ovčara i identificiran; pretpostavlja se da je ubijen istoga dana kada je odveden.

"Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad?" To je dio pisma koje je Glavašević poslao redakciji Hrvatskog radija u Zagreb nekoliko dana prije smrti, a koje je večeras navodio Medvešek.

(Hina) iluc mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara