KNJIŽEVNICA ISABEL ALLENDE POSTALA ANDERSENOV VELEPOSLANIK

Čileanska književnica Isabel Allende imenovana je u četvrtak na svečanosti u Kopenhagenu službenom veleposlanicom Hansa Christiana Andersena.

Na svečanosti koju je vodio danski prestolonasljednik Frederik, Isabel Allende je rekla: "Odrasla sam uz priče Hansa Christiana Andersena. Znala sam ih gotovo napamet i sanjala sam da i sama postanem pripovjedačicom".

Veleposlanici Hansa Christiana Andersena svijetom šire slavu danskog pisca i kroničara ljudskih sudbina, a podržavaju i humanitarnu organizaciju zakladu HCA-abc koja je ustanovljena za borbu protiv nepismenosti.

Allende je najpoznatija po svojem romanu "Kuća duhova" prem akojoj je film snimio danski redatelj Bille August, a glumili su Meryl Streep, Glenn Close i Jeremy Irons.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodine se obilježava dvjestota godišnjica rođenja Hansa Christiana Andersena, autora "Ružnoga pačeta" "Careva novog ruha" i drugih bajki.

Ostali su Andersenovi veleposlanici pjevač i glumac Harry Belafonte, čileanska prva dama Luisa Duran de Lagos, brazilski ministar kulture i glazbenik Gilberto Gil, nogometna legenda Edson Arantes Nasiemento, poznatiji kao Pele, australska olimpijka, atletičarka Cathy Freeman i američka glumica Susan Sarandon.

(Hina) xvm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara