Koalicija nije prevladala razlike o vladinoj medijskoj strategiji

PREMIJER i predsjednik SDP-a Ivica Račan nije želio iznositi detalje s popodnevnog sastanka čelnika vladajuće koalicije, a jedan od sudionika, želeći ostati neimenovan, rekao je da koalicijski partneri nisu uspjeli prevladati različite poglede na novu medijsku strategiju, odnosno prezentaciju Vlade, o kojoj su ministri raspravljali prošle subote.

Nije došlo do dogovora o prezentaciji, ali zbog ranije dogovorenih obveza sastanak je završen, rekao je jedan od čelnika koalicijske stranke, sudionik sastanka, koji za atmosferu popodnevnog sastanka kaže da je bila naelektrizirana i to zbog različitih interpretacija subotnjih vladinih zaključka.

Premijer Ivica Račan nije želio iznositi detalje sa sastanka. Neću prepričavati razgovore s koalicije, odgovorio je upitan je li se danas razgovaralo o HSS-ovu nezadovoljstvu novom medijskom strategijom Vlade.

Za mene je ono što je trebalo učiniti s Vladom učinjeno u subotu, za mene je priča gotova, rekao je Račan.

Odbio je komentirati optužbe da se u novoj vladinoj prezentaciji zapravo radi o promidžbi njega i SDP-a.

Na takve optužbe, smatra, nema smisla odgovarati.

Predsjednik Vlade ističe kako će, dok obnaša tu dužnost, učiniti sve kako bi Vlada imala potrebnu koncetraciju da završi težak posao i da neće odustati od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naglašava da "stranačke packe" neće pomoći Vladi, te da dok je premijer inzistira da se Vlada i njezini članovi dominantno okrenu vladinim zadaćama.

Ako to više ne budem mogao osigurati, znam što moram napraviti, rekao je Račan.

Istaknuo je i kako osobno stoji iza subotnjih vladinih zaključaka.

Račanu je postavljeno i pitanje je li bilo riječi o datumu izbora, s obzirom na to da je i sam nedavno spominjao sredinu studenoga.

Ako se ovako nastavi, nećemo moći završiti svoju zadaću do poželjnog datuma, a moja je zadaća da se to ne dogodi. Ako Vlada ne može kvalitetno obaviti svoj posao voljom stranaka, znam što mi je činiti, rekao je Račan.

(Hina) um mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara