Koalicijski partner Jadranke Kosor, Milorad Pupovac, dobio 1,2 milijuna kuna iz proračuna

Koalicijski partner Jadranke Kosor, Milorad Pupovac, dobio 1,2 milijuna kuna iz proračuna

Foto: Goran Mehkek (Cropix)

NA ZATVORENOM dijelu sjednice, daleko od znatiželjne javnosti, Vlada Jadranke Kosor donijela je odluku da se Srpskom narodnom vijeću (SNV) da iznos od 1,2 milijuna kuna iz proračuna RH. Obavijest o novčanim sredstvima SNV-u zaslužila je pola rečenice pri kraju vrlo dugog priopćenja sa zatvorene sjednice Vlade.

To je danas već treća odluka Vlade koja se dovodi u direktnu vezu sa jučerašnjim posjetom predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosoa. Donesen je akcijski plan za manjine s naglaskom na njihovo zapošljavanje te je najavljen širi angažman u rješavanju ratnih zločina iz razdoblja 1991. do 1995. godine.  Valja naglasiti kako je Barroso jučer više puta kritizirao rad Vlade na problemu manjina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U današnjem, kako smo rekli vrlo šturom odnosno minimalnom objašnjenju sa zatvorene sjednice Vlade o donaciji SNV-u navodi se kako je odobren zahtjev SNV-u a novac je namijenjen za rad i razvoj srpske zajednice u Republici Hrvatskoj. Šef srpskog narodnog vijeća je koalicijski partner Jadranke Kosor i HDZ-a Milorad Pupovac a većinom se od tih sredstava financira izlaženje tjednika Novosti.Valja naglasiti kako se Pupovac posljednjih mjeseci našao pod verbalnom paljbom navodno zbog neprimjerenog kriterija dodjeljivanja i raspolaganja novcem SNV-a. Svojedobno je tako predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije Staniša Žarković podnio Ministarstvu financija i Ministarstvu regionalnog razvoja zahtjev za pristup informacijama o financiranju  donacija od strane Srpskog narodnog vijeća - nacionalne koordinacije vijeća srpske nacionalne manjine u RH, a na tragu tih kritika.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara