Kod Barcelone likvidiran Mojmir Radulović

NAKON što je jučer potvrđeno ubojstvo 44-godišnjeg hrvatskog državljanina u predgrađu Barcelone, hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija priopćilo je danas kako se radi o 44-godišnjem Mojmiru Raduloviću koji je ubijen sa sedam metaka, dok je njegova supruga Ivana teško ranjena.

Radulović je ubijen u u mjestu Castelldefels, a kako javljaju španjolski mediji, nepoznate osobe otvorile su vatru na Radulovića u srijedu oko 16.30 u ulici Mansio. Castelldefels se nalazi dvadesetak kilometara jugozapadno od Barcelone.

"Napad na Radulovića je izvršen dok je on upravljao automobilom Mercedes, a prilikom pucnjave teško je ranjena njegova supruga. Ona je smještena u bolnicu i u teškom je stanju." - rekao je za Index načelnik Ureda za odnose s javnošću MVPEI-a Pero Bilušić.

Bilušić kaže da je o motivima napada nemoguće govoriti jer ministarstvo poštuje proceduru španjolske policije koja još uvijek istražuje slučaj. Načelnik je potvrdio da je obitelj Radulović u Španjolskoj imala prijavljeno stalno prebivalište, te da su nadležne socijalne službe zbrinule njihovog 4-godišnjeg sina koji u napadu nije ozljeđen.

Inspektorica Vanesa Garcia, glasnogovornica Policijske uprave pokrajine Katalonije, kazala je u telefonskom razgovoru za Hinu da je, prema prvim rezultatima istrage, vjerojatno točan podatak da je u Radulovića bilo ispaljeno sedam metaka, što su prenijeli španjolski mediji.

Hici su bili ispaljeni u glavu žrtve, kazala je Garcia.

Policijska istraga se nastavlja pod radnom hipotezom da je smrt posljedica obračuna u krugovima istočnoeuropske mafije, rekla je nadalje inspektorica.

Glasnogovornica ne zna kakvim se poslovima bavio ubijeni Radulović niti koliko je dugo imao prijavljeno prebivalište u Castelldefelsu.

Potvrdila je da policija redovito, kad je riječ o nasilnoj smrti, zatraži pomoć Interpola, ali i policije države iz koje dolazi žrtva, pa je i u ovom slučaju to učinjeno.

Prema saznanjima kojima raspolaže, Garcia je kazala da supruga ubijenoga nije u životnoj opasnosti.

Muškarac ubijen u Castelldefelsu je Crnogorac iz Podgorice?

Muškarac koji je prekjučer ubijen u Castelldefelsu je Momir M. Radulović, 42-godišnjak iz Podgorice, piše danas podgorički list Dan.

Prema informacijama iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Radulović je hrvatski državljanin, te je kod sebe imao hrvatsku putovnicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara