kod hrvaca terapijska zajednica za liječenje bivših ovisnika

U selu Zasioku u općini Hrvacama, između padina Dinare i Peručkoga jezera, otvorena je terapijska zajednica za liječenje bivših ovisnika o drogama. L

Osnovala ju je talijanska zajednica "Papa Ivan XXXII.", vodi je don Oresto Benzi, a sjedište joj je u talijanskome gradu Riminiju.

Ta zajednica, koju inače priznaje Vatikan, u Hrvatskoj djeluje od godine 1996., a dosad je u nas osnovala četiri kuće, među kojima je i kuća u selu Zasioku.

U zasiočkoj zajednici trenutačno ima 10-ak bivših ovisnika, a vodi je Nikola Kelava. On je rekao da su pri otvaranju te zajednice pomogli općina Hrvace i župni ured Bitelić, kojemu pripada i Zasiok, tako što su joj ustupili bivšu župnu kuću, koja je ratu bila zapaljena, a sada je obnovljena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Terapijski program provodimo u tri faze i zasad uspješno djelujemo, a bivše ovisnike često obilaze i sami roditelji", rekao je Kelava.

Uz Čenakolo, zajednicu koja godinama djeluje u triljskome selu Ugljanima, to je druga zajednica za liječenje bivših ovisnika o drogama u cetinskome kraju.

(Hina) bp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara