Kod Senja u eksploziji cisterne poginuo vozač

U EKSPLOZIJI autocisterne s gorivom na Jadranskoj magistrali kod mjesta Ujča u blizini Senja poginuo je vozač izgorjevši u požaru, izvijestio je sinoć Državni centar za obavješćivanje Ministarstva obrane.

Požar je lokaliziran oko 18 sati, a prema nekim informacijama autocisterna je vlasništvo tvrtke Europetrol iz Rijeke. Neslužbeno se doznaje da je do nesreće došlo kada je autocisterna udarila u stijenu te se prevrnula i zapalila.

Poginuli vozač je Mario Vuković (rođen 1975.) iz Karlovca.

Dio goriva se izlio i u more, a požar je ugašen pjenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na mjestu nezgode bit će provedena sanacija. Količina goriva isteklog u more je nepoznata, a pretpostavlja se da nije velika, no točno će se stanje utvrditi po završetku sanacije, navodi se u priopćenju.

O tom su događaju izvještene nadležne inspekcije zaštite okoliša i Hrvatskih voda, koje su na terenu zajedno s kriminalističkom policijom.

U dijelu cisterne je prema procjeni vatrogasaca ostalo oko tri tisuće litara goriva nepoznate vrste koje će biti pretočeno u drugu cisternu. Vatrogasci osiguravaju mjesto događaja kako ne bi došlo do zapaljenja preostalog goriva.

Očevid je navečer prekinut, a bit će nastavljen sutra. Jadranska magistrala na dijelu od Senja do Karlobaga i tijekom noći bit će zatvorena za sav promet.

Prometuje se zaobilazno preko Žute Lokve i Gospića, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara