Kod Siska zbrinuti sanduci s mogućim opasnim otpadom

TAJNIK Ekostožera Sisačko-moslavačke županije i pročelnik Županijskog upravnog odjela za zaštitu okoliša Ante Rajić izjavio je da je jučer otkriveni opasni otpad kod mosta na rijeci Lonji u šumi Brezovica na cesti Sisak-Popovača, zbrinula mjerodavna specijalizirana tvrtka i da je otklonjena svaka opasnost od mogućeg eko incidenta".

Rajić je rekao da su jučer prijepodne kod mosta na rijeci Lonji pronađena dva manja drvena sanduka, na kojima je bila oznaka "otrov", o čemu je policija odmah obavijestila

Sanitarnu inspekciju, Državnu vodopravnu inspekciju, Hrvatske vode i Hrvatski zavod za toksikologiju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem je detektiran, Eko-stožer je izašao na mjesto događaja, angažirana je specijalizirana tvrtka za zbrinjavanje opasnog otpada, koja je zbrinula pronađene drvene sanduke s mogućim opasnim tvarima, jer je postojala opasnost da se onečisti vodotok", rekao je Rajić.

Sisačko-moslavački Eko-stožer smatra da se najvjerojatnije radi o kemijskoj tvari natrij hidrogen karbona, koji u kontaktu s vodom može izazvati burnu kemijsku reakciju.

Policija je izvijestila da je jedan od dvaju pronađenih sanduka nepoznate kemijske tvari bio otvoren, da su pronađene tvari dane na toksikološku analizu, nakon koje će se znati o kojoj se kemijskoj tvari radi. Provodi se kriminalistička obrada utvrđivanja svih činjenica o tome kako su se drveni sanduci s mogućnim opasnim tvarima našli kod mosta preko rijeke Lonje u Brezovici i na otkrivanju počinitelja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara