Kod Strizivojne oštećen Janafov naftovod; masna mrlja kod Uljanika

U šumi Vražje blato kod Strizivojne danas je došlo do oštećenja JANAFova naftovoda, a u moru kod pulskog brodogradilišta "Uljanik" primijećena je masna mrlja, izvijestio je večeras Državni centar 112.

Cjevovodi oštećenog JANAF-ova naftovoda zatvoreni su da bi se zaustavilo daljnje istjecanje nafte, a po prvim obavijestima iz JANAF-a zagađena površina zemlje je 30 x 50 metara. Vodotoci nisu ugroženi, javio je Državni centar 112.

Onečišćenu zemlju čiste radnici tvrtke AEKS iz Ivanić Grada. Na mjesto događaja izašli su inspektori zaštite okoliša, predstavnik JANAF-a, vodopravni inspektor te policija.

Kod Brodogradilišta Uljanik, oko 3,5 metra od obale, primijećena je masna mrlja na površini mora. Prema prvim obavijestima iz Lučke kapetanije došlo je do istjecanja ulja u more i stvorena je masna mrlja, površine oko 200 četvornih metara.

Na mjesto događaja izašli su vodopravni inspektor, inspektor zaštite okoliša, te predstavnik Uljanika zadužen za akcidente unutar brodogradilišta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzet je uzorak nečiste vode, te se pristupilo sanaciji. Postavljene su upijajuće brane, te se obavlja površinsko čišćenje.

U poslijepodnevnim satima uslijed zapadnog vjetra mrlja se raspršila. Novog istjecanja nema, a upijajuće brane poduzeća Dezinsekcija ostavit će preko vikenda.

Uzrok zagađenja još nije utvrđen.

(Hina) xpp ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara