Kod Umaga potonula talijanska jahta

Tekst: V.Š.
Foto: Ilustracija

TALIJANSKA jahta duga oko 17 metara potonula je sinoć oko 20.30 sati na oko pet nautičkih milja zapadno od rta Savudrija, a svih osam članova posade sa splavi za spašavanje spasio je hrvatski ribarski brod Zanestra, izvijestila je jutros glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje dobila je jučer oko 20.07 sati dojavu da na oko tri nautičke milje od Umaga tone jahta, nakon čega je na to mjesto isplovila brodica Lučke ispostave Umag. Svi članovi posade prešli su s tonuće jahte na splav za spašavanje s koje ih je ubrzo spasio naš ribarski brod. Lučka ispostava Umag preuzela je brodolomce oko 21 sat te ih dovezla u Umag gdje su smješteni u hotel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema onečišćenja mora

Zapovjednik jahte ispričao je da su u jednome trenutku osjetili udarac te da je jahta Felica nakon toga počela primati vodu. Mjesto nesreće će tijekom dana obići djelatnici Lučke kapetanije Pula s obzirom da se na jahti nalazilo oko tisuću litara dizelskoga goriva. Za sada nema onečišćenja mora.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara