Kokainski kralj Šarić i dalje u bijegu, Srbija mu sudi u odsutnosti

Foto: Press

NA BEOGRADSKOM Specijalnom sudu danas počinje suđenje odbjeglom balkanskom kralju kokaina Darku Šariću i grupi poznatih srpskih odvjetnika i biznismena koji su mu pomogli "oprati" više od 20 milijuna eura, javlja Tanjug.

Osim Šarića, u bijegu je i njegov najbliži suradnik Zoran Ćopić, ključni igrač za legaliziranje prljavog kokainskog novca kojim je kupovao tvrtke i nekretnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za suđenje je zanimljivo da se onima koji nisu u bijegu ne sudi zbog preprodaje kokaina nego zbog toga što su navodno znali da je novac koji se ulaže u biznis stigao od trgovine bijelim prahom. Kod svih ovakvih operacija, proces pranja novca je bio vrlo kompliciran: osnovano je više off-shore kompanija koje su potom taj novac, preko domaćih i stranih tvrtki, transferirale u Srbiju.

Odbjegli kokainski boss bio je osumnjičen i za pripremu atentata na srbijanskog ministra policije Ivicu Dačića. Tada je policija ispitala i Dražena Golemovića, kontroverznog istarskog biznismena poznatog po kupovini brojnih nekretnina na poluotoku i po tome što je oženio suprugu pokojnog gangstera Vjeke Sliška.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara