Kolegij načelnika policijskih uprava prvi put otvoren za javnost

KOLEGIJ načelnika 20 policijskih uprava u kojem će sudjelovati i članovi kolegija ministra unutarnjih poslova i ravnatelja policije po prvi će put biti otvoren za javnost, a održat će se ovoga vikenda u Centru za obuku MUP-a u Valbandonu kraj Pule.

Tema kolegija na kojem će se u subotu i nedjelju okupiti najviši dužnosnici MUP-a i načelnici policije je strategija djelovanja ´Policija u zajednici´.

Kao dio reformi u MUP-u u rujnu prošle godine započela je izrada te strategije radi prelaska s tradicionalnog na suvremeni model djelovanja policije po uzoru na zapadnoeuropske policije, kažu u MUP-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Model ´Policije u zajednici´ podrazumijeva otvorenost i izgradnju novih, kvalitetnijih odnosa s građanima ali i prema medijima, zbog čega su novinari po prvi puta i pozvani na kolegij načelnika.

Skupina stručnjaka izradila je strategiju djelovanja koja sadrži šest projekata; reformu operativno-preventivnog rada policije u odori, unapređenje i razvoj kriminalističke prevencije, organizaciju komunalne prevencije, reformu odnosa s javnošću, reformu sustava policijskog obrazovanja i stručnog usavršavanja, te unutarnja demokratizacije policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara