Koliko će Zagrepčane koštati Bandićeva samoreklama?

JUMBO plakatima gradonačelnik Milan Bandić zaželio je Zagrepčanima "Sretan put i ugodan odmor", a oni niti najmanje ne bi trebali biti oduševljeni porukama, odnosno samoreklamama jer će ih kao porezni obveznici platiti.

Na ulazima i izlazima iz Zagreba postavljeni su plakati s kojih Milan Bandić osobno upućuje pozdrave građanima u prometu.

Na samoreklamnim porukama piše "Sretan put i ugodan odmor, želi Vam gradonačelnik" i "Dobro došli u Zagreb, želi Vam gradonačelnik", a potpisane su stiliziranim Bandićevim potpisom.

Do sada su dva plakata postavljena na Jadranskoj aveniji i dva na izlazu iz Dugog Sela prema Zagrebu, a vjerojatno ih ima i na drugim lokacijama. Prema izračunu agencije Europlakat i dizajnera iz dizajnerske tvrtke Public Image za dvije spomenute lokacije trošak je oko četiri tisuće eura.

Novi list već nekoliko dana pokušava od Bandića i nadležne službene gradske uprave doznati zašto je pokrenuta bizarna samoreklamna kampanja i koliko je novca na nju potrošeno, međutim, unatoč Bandićevom obećanju da će dobiti odgovor, to se nije dogodilo.

Uobičajeno je da se plakati sličnog sadržaja postavljaju u ime gradova, županija, institucija, najčešće na metalnim konstrukcijama.

Da je Bandić otkrio novi stil samopromocije potvrđuju i oglasi zahvale koji su se jučer pojavili u zagrebačkim izdanjim dnevnih novina.

Gradonačelniku "spasitelju" i Gradskom poglavarstvu u ime 360 radnika mesne industrije "Sljeme" zahvalu je uputio Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duhanskoj industriji i vodoprivredi.

(Foto:FaH)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara