Kolinda uručila diplome časnicima koji su završili izobrazbu

Kolinda uručila diplome časnicima koji su završili izobrazbu

Foto: FAH

PREDSJEDNICA Republike i Vrhovna zapovijednica Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) Kolinda Grabar-Kitarović na svečanosti u Hrvatskome vojnom učilištu (HVU) "Franjo Tuđman" u subotu je uručila diplome 18. naraštaju Ratne škole "Ban Josip Jelačić, te 15. naraštaju temeljne časničke izobrazbe kao i 19. naraštaju temeljne časničke izobazbe vojnih pilota.

 Među polaznicima 18. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić", najviše razine školovanja u Oružanim snagama, kojima je predsjednica Republike uručila diplome, jedanaestorica su pripadnici Oružanih snaga RH, jedan je civil iz Ministarstva vanjskih poslova, te po jedan pripadnik oružanih snaga republika Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH).

 Čestitajući promoviranim pripadnicima OS RH kao i pripadnicima prijateljskih i parterskih vojski, predsjednica Graba-Kitarović istaknula je kako se HVU "Franjo Tuđman" promovirao i u sveučilišnoj zajednici.

 "Upornost, profesionalost, marljivost kao i prilagodljivost novim zahtjevima i izazovima, danas su znak prepoznatljivosti i kvalitete vojnog učilišta i temelj izgradnje suvremenih Oružanih snaga", rekla je predsjednica. Istaknula je da i danas Oružane snage imaju velik ugled u društvu kao što su ga imale i prije četvrt stoljeća, te ustvrdila da će kao vrhovna zapovjednica učiniti sve da se taj ugled i povjerenje ne samo očuvaju nego i povećaju.

  Dan državnosti čestitala je pripadnicima Oružanih snaga te mladim časnicima i časnicama koji su uspješno završili školovanje rekavši da oni postaju dio velike hrvatske vojne obitelji.

  "Pokazali smo što možemo kada hoćemo i kada imamo jasan cilj i kada zajedno radimo za probitak naše domovine", istaknula je vrhovna zapovjednica Oružanih snaga.

  Promoviranim časnicima čestitao je i načelnik glavnoga stožera Oružanih snaga general Mirko Šundov, a na svečanosti su bili i drugi visoki gosti iz zemlje i inozemstva.

  Na HVU "Franjo Tuđman" ove godine je na svim razinama školovanja izobrazbu uspješno završilo 240 polaznika - njih 222 su pripadnici OS RH,  jedan je civil , a 17 polaznika je iz partnerskih vojski i to iz Crne Gore, BiH, te Srbije, Kosova, Makedonije i Slovenije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara