Komadina o odnosu Vlade prema riječkom prometnom pravcu i Lencu

PRIMORSKO-GORANSKI župan Zlatko Komadina danas je na konferenciji za novinare u Rijeci iskazao nezadovoljstvo zbog smanjenja vladinih ulaganja u riječki prometni pravac, te je zatražio od Vlade da brodogradilištu Viktor Lenac d.d. u stečaju što prije isplati 3,5 milijuna kuna državnih subvencija za nedavno isporučenu plinsku platformu.

"Najavljeni radovi na riječkom prometnom pravcu smanjeni su, neki su odgođeni, a neki projekti više i ne postoje", rekao je Komadina.

Dodao je da je danas ministru mora, prometa, turizma i razvitka Božidaru Kalmeti uputio poziv da posjeti Primorsko-goransku županiju i razgovora s njezinim predstavnicima o ulaganjima i dinamici radova na riječkom prometnom pravcu.

Komadina je zatražio razgovor s predstavnicima Vlade i u vezi s provedbom stečaja brodogradilišta Viktor Lenac i projektom Družba Adria.

Župan Komadina smatra da Vlada treba brodogradilištu Viktor Lenac isplatiti subvenciju od 3,5 milijuna kuna za izgradnju isporučene plinske platforme "Marica".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brodogradilištu je potrebno isplatiti taj novac kako bi radnicima mogle biti isplaćene zaslužene plaće, rekao je Komadina.

Neki vjerovnici brodogradilišta usporavaju razrješenje stečaja, rekao je i ocijenio da to nije korektno.

Postoji jasan plan provedbe stečaja, podržavljenja brodogradilišta i naplate tražbina vjerovnika od prodaje doka 11, podsjetio je Komadina, dodajući da je taj plan načelno bio prihvaćen, ali da su ga opstruirali neki vjerovnici, pa nije proveden.

Osvrćući se na projekt Družba Adria, Komadina je rekao da u projektu, pa tako ni u Studiji o njegovom utjecaju na okoliš nije jasno određeno što je državni interes - ekonomska opravdanost projekta ili zaštita okoliša. Po njegovoj ocjeni, Studija nije posve kvalitetno i stručno izrađena.

Komadina je podupro riječko poduzeće "Brodokomerc Nova" koje je izišlo iz stečaja i radnike koji su na osnovi ESOP programa postali suvlasnici te tvrtke. Taj model privatizacije treba primijeniti i u drugim djelatnostima, posebice u turizmu, mišljenja je Komadina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara