Komadina: SDP nije jedini krivac za stanje u Fužinama i Lokvama

PREDSJEDNIK Organizacije SDP-a Primorskogoranske županije Zlatko Komadina danas je u Rijeci ustvrdio da SDP nije jedini krivac što nisu utemeljena općinska vijeća u Fužinama i Lokvama, navevši kako nitko od bivših koalicijskih partnera u tim općinama ne želi surađivati s tom političkom strankom.

Prije prijevremenih lokalnih izbora 5. siječnja na vlasti u Lokvama bila je koalicija SDP-a, PGS-a i HSS-a, a u Fužinama koalicija SDP-a, HNS-a i Nezavisne liste Marinka Kauzlarića. Na prijevremenim izborima najviše glasova u Lokvama osvojio je SDP, a u Fužinama HSS.

Komadina je kazao da se nespremnost predstavnika ostalih stranaka izabranih u općinska vijeća za suradnju sa SDP-om potvrdila neuspjehom u utemeljenju vlasti i nakon izbora provednih u tim općinama u početku ove godine.

Komadina je kazao da je u Fužinama SDP ´platio cijenu´ za događaje dok je bio na vlasti jer je broj vijećnika te stranke u Općinskom vijeću smanjen s četiri na dva. No pokazalo se da SDP nije jedini krivac, dodao je. Govoreći o izbornim rezultatima u Lokvama gdje je SDP dobio pet mjesta, Komadina se požalio kako nitko od vijećnika ostalih stranaka ne želi koalirati sa SDP-om jer je za imenovanje načelnika potreban glas još samo jednog vijećnika.

Komadina je pozvao vijećnike u objema općinama da zaborave na osobne nesnošljivosti kako bi se utemeljila vlast.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara