Komarica: Hrvati trebaju pred tribunalom dokazati svoju nevinost

MEĐUNARODNA zajednica posredstvom suda u Haagu nastoji utvrditi istinu o sukobima u Bosni i Hercegovini, a odlazak Hrvata u Den Haag u tom je kontekstu potpuno legalan i na njima je da pred haških tribunalom dokažu svoju nevinost, ustvrdio je u četvrtak banjalučki biskup Franjo Komarica.

Iza Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu stoji međunarodna zajednica i nitko ne može dovoditi u sumnju ispravnost njezinih nastojanja, a to je, u prvome redu, da se ustanovi istina o sukobima u Bosni i Hercegovini koji nisu bili samo lokalni; ovi prostori bili su svojevrsni poligon za provjeravanje snaga odnosno pozicija pojedinih članica međunarodne zajednice. Odlazak u Haag hrvatskih građana u potpunosti je legalan, a na njima je da pred Tribunalom dokažu svoju nevinost", rekao je Komarica odgovarajući, na tiskovnoj konferenciji u Banjoj Luci, na pitanje što misli o izručivanju hrvatskih građana Međunarodnom sudu za ratne zločine u Den Haagu.

Komarica se, međutim, zapitao gdje je međunarodna zajednica kada su u pitanju tamošnji Hrvati ustvrdivši da za stradanja Hrvata iz tog dijela BiH nitko ni danas ne odgovara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa(Hina) xspod ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara