Komarica: novi papa nastavit će djelo Ivana Pavla II.

Banjolučki biskup Franjo Komarica izjavio je kako je radostan da je za novog papu izabran jedan od najbližih suradnika Ivana Pavla II.

Kako u utorak prenosi Katolička tiskovna agencija BiH, biskup Komarica je nakon pristizanja vijesti o izboru kardinala Josepha Ratzingera za novog papu kazao kako je to "čovjek Crkve, poznat kao veliki radnik i jedan od vrhunskih teologa".

"Podsjećam da je sadašnji Papa bio jedan od najmlađih savjetnika poznatom kardinalu Dopfneru na Drugom vatikanskom koncilu pa je na taj način i sukreator saborskih dokumenata. Osobno sam radostan ovim izborom jer će se nastaviti kontinutitet velikoga pape Ivana Pavla II. koji je svojim ponašanjem i svojim potezima zadivio svijet a u Crkvi puno toga stavio na svoje mjesto odbijajući nerealne tendencije pomodarstva", kazao je biskup Komarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Banjolučki biskup cijeni kako je na taj način katolicima ali i mnogim drugima dano čvrsto uporište i oslonac u vlastitome vjerovanju.

Činjenica da je ovo jedna od najkraćih konklava govori o jasnoći stava vodećih ljudi u Crkvi, izjavio je Komarica koji je istaknuo kako novog Papu i osobno poznaje dodavši kako Benedikt XVI. daleko bolje poznaje situaciju na jugoistoku Europe nego netko iz dalekih zemalja.

(Hina) xrm ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara