Komarica o povratku Hrvata

VLASTI Republike Srpske nakon Papina posjeta 22. lipnja učinile su više na povratku Hrvata nego svih prethodnih godina, ali položaj Hrvata u RS i Banjolučkoj biskupiji jako je težak, izjavio je na današnjem predbožićnom susretu s novinarima banjolučki biskup Franjo Komarica.

"Ovdje je definitivno prekrižen povratak Hrvata, točnije, slomljena je kičma povratku autohtonih Hrvata na ove prostore", kazao je biskup Komarica i to ilustrirao pokazateljem da se od oko 80.000 prognanih vratilo tek 3000, a i to je relativno s obzirom na to da je riječ o starim osobama. Biskup je dodao da je tijekom ove godine u Banjoj Luci umrlo 78 pripadnika katoličke vjeroispovijesti, a da su krštena samo tri djeteta.

Za ovakvo stanje, osim vlasti Republike Srpske, banjolučki je biskup okrivio i djelatnike međunarodne zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Neki predstavnici međunarodne zajednici željeli su moja nastojanja za povratak prognanih, ne samo Hrvata, nego i Bošnjaka i Srba, omalovažiti ne europskoj razini, pa čak i kod Svetoga Oca, no riječ je o minornim figurama kojima nije pošlo za rukom spriječiti dolazak Ivana Pavla II. u Banju Luku", izjavio je banjolučki biskup Franjo Komarica.

(Hina) spod sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara