Komarica: U RS se vratilo samo 12.000 Hrvata

Komarica: U RS se vratilo samo 12.000 Hrvata
BANJALUČKI biskup Franjo Komarica ustvrdio je u subotu kako se na područje srpskoga entiteta u Bosni i Hercegovini vratilo samo 12.000 Hrvata, od 220.000 koliko ih je prije rata živjelo na tom prostoru.

Komarica je na konferenciji za novinare u Banja Luci povodom Nedjelje Caritasa opetovao optužbe da međunarodna zajednica, vlasti u oba bosanskohercegovačka entiteta, ali i Hrvatska, nemaju političke volje pomoći povratak prognanika u BiH i cijeloj regiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Banjalučki biskup te je tvrdnje potkrijepio navodima da se 1996. godine svojim prijeratnim domovima željelo vratiti 13.000 prognanih katolika tada smještenih u Švicarskoj. Nakon što se utvrdilo da ne postoje uvjeti za povratak, raselili su se širom svijeta, dodao je Komarica.

Govoreći o Nedjelji Caritasa na području banjalučke biskupije Komarica je pozvao vjernike da čine dobra djela i pomognu slabima i nemoćnima.

Direktor Caritasa Miljenko Aničić nagovijestio je kako će u Banja Luci uskoro početi gradnja staračkog doma, internata za školsku djecu i vrtića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara