Komemoracija u povodu smrti Antona Martija

OBITELJ, kolege i prijatelji oprostili su se danas na Hrvatskoj radioteleviziji od dugogodišnjeg televizijskog i kazališnog redatelja Antona Martija, preminulog 21. siječnja u 81. godini.

Nakon minute šutnje, od Antona Martija oprostili su se privremeni ravnatelj HTV-a Vanja Sutlić, te umirovljeni televizijski urednici i dugogodišnji Martijevi suradnici Saša Zalepugin i Ivo Štivičić.

Na komemoraciji održanoj u najdražem okruženju Antona Martija, televizijskom studiju, preminulog kolege suradnici su se prisjetili kao velikog profesionalca, ali i dobrog čovjeka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anton Marti rođen je u Labinu 10. travnja 1923., glumačku školu pohađao je u Trstu, a u Rimu je završio kazališnu akademiju. Glumio je u talijanskim kazališnim družinama do 1949., kada dolazi u Kopar gdje glumi, režira i surađuje u kazalištu, radiodramskim i drugim emisijama Radiopostaje Kopar. Marti se 1956. pridružuje utemeljiteljima tadašnje Televizije Zagreb i režira neke od njezinih prvih emisija. Redateljski osmišljava velik broj revijskih, zabavno-glazbenih, igranih i magazinskih emisija za TV Zagreb i TV Ljubljanu. Dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih televizijskih nagrada te nagrade za životno djelo "Porin" 1994.

Anton Marti režirao je i više od 50 kazališnih predstava, najčešće u teatrima u Hrvatskoj i Sloveniji.

Pokop Antona Martija bit će danas u 15,50 sati, na zagrebačkom groblju Mirogoj. Na posljednjem ispraćaju ispred HRT-a od Martija će se oprostiti privremeni glavni ravnatelj Mirko Galić i urednik u zabavnom programu Vinko Grgin.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara