Komemoracija žrtvama rata u Četekovcu

NA MJESNOM groblju u Četekovcu u Virovitičkopodravskoj županiji danas je održana komemoracija u spomen na 22 civila i dvojicu policajaca koji su poginuli u četničkom pokolju 4. rujna 1991. u ranim jutarnjim satima, kada su se srpske postrojbe povlačile s Papuka

Komemorativnom skupu bili su nazočni izaslanici Predsjednika RH Neven Ivak i Vlado Čulina, izaslanici Hrvatskog sabora Ivan Kolar, Dragutin Vukušić i Đuro Dečak, izaslanik Ministarstva branitelja Dinko Nikolić te predstavnici MUP-a, HV-a, Virovitičko-podravske županije, gradova Virovitice i Slatine, općine Mikleuš te nekoliko stranaka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okrutnost kojom su dojučerašnji susjedi likvidirali 24 nedužna sumještana nadmašila je granice ljudskog poimanja. Sve što se događalo tijekom krvavog pira teško se može shvatiti, a još manje opravdati bilo kakvim višim ciljevima," rekao je Ivan Begović, virovitičko-podravski župan.

Saborski zastupnik Ivan Kolar rekao je kako obitelji žrtava nisu i neće biti zapostavljene. "Polažući ovdje vijenac u ime Hrvatskog sabora, saborsko se izaslanstvo nada da ne osjećate da ste ostali sami, nego da se i dalje brinemo za vas", rekao je Kolar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara