Komentar Jovana Dragišića: Imamo satove!

Komentar Jovana Dragišića: Imamo satove!

ZAVRŠILO je, i sve je u redu. Sanader nije kriv. Sve je u redu, kartica valja, obaveza je ispunjena, možemo odahnuti, možemo se opustiti, popiti zasluženi viski, zapaliti cigaretu, prošetati psa, uživati u cvrkutu ptica, napraviti si kavu, obući papuče. Drugi put u zadnjih nekoliko mjeseci Ivo Sanader se našao pred Saborskim povjerenstvom za odlučivanje o  sukobu interesa, i ono je ocijenilo da je njegov odgovor valjan i da je ispunio svoju obvezu i da se neće pokretati postupak za utvrđivanjem sukoba interesa.

Sad konačno, kao što je Franjo Tuđman svojedobno ponosno vikao "Imamo Hrvatsku!", i mi svi možemo izaći na trg i vikati "Imamo satove!". I ponosni smo na njih.

Iskreno rečeno, teško da je itko sumnjao da će presuda Povjerenstva biti iole drukčija, kad je već oko Verone odlučeno da se ni o kakvom sukobu interesa ne radi, budući da je Sanader tamo išao privatno-službeno, pa se ni to nije nastavljalo istraživati. Tamo Barr, ovdje sat. Drugo pakovanje, jelte.

Uopće ta farsa zvana institucije hrvatske države nema nikakvog suštinskog smisla, kad je očigledno sasvim u redu da premijer od nula ode do milijun i pol kuna, opravdavajući to bundama koje nisu prijavile saborske zastupnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno ozbiljno istraživanje lika i djela premijera, koje bi provela jedna ozbiljna državna institucija vjerojatno bi otkrilo stvari prema kojima bi milijun i pol kuna u satovima bili samo vrh ledenog brijega, ali niti ima ozbiljne državne institucije koja bi nadgledala rad državnih dužnosnika (ovo povjerenstvo nije ozbiljna institucija, ono je optička varka), niti bi, kad bi takve institucije bilo, itko htio provjeriti kakve se tu stvari zaista odigravaju, jer bi to pokrenulo cijelu Pandorinu kutiju, a to nikome ne odgovara.

Ostalo je tišina.

Jovan Dragišić
Foto: AFP

>>>Ostale komentare Indexovog novinara Jovana Dragišića možete pročitati na njegovom službenom blogu jovandragisic.bloger.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara