Komentar Jovana Dragišića: Nedomoljubna piskarala i Komunistička Zvijer

"TIME se narušava ugled, ne samo meni i MUP-u, nego i Hrvatskoj, jer novine čitaju strani veleposlanici i Hrvatsku prikazuju u negativnom kontekstu. Svima njima poručujem: gospodo, vi ne volite Hrvatsku. Nikad je niste voljeli i zato tako i pišete", reče Ivica Kirin na novinskoj konferenciji na kojoj Ministrarstvo unutarnjih poslova najaviše razmatranje tužbe protiv Jutarnjeg lista, jer se ovi drznuše pisati da Kirin štiti sina HDZ-ovg zastupnika Josipa Đikića.

"...lažni populizam koji, skrivajući vlastite, nerijetko dvojbene komercijalne interese i podrijetlo sredstava, pokušava zagovarati povratak na stari, prevladani društveni sustav socijalističkog i komunističkog morala i vrijednosti uravnilovke i egalitarizma. Hrvatskoj je javnosti takav sustav vrijednosti itekako poznat i Hrvatska je iz tog sustava vrijednosti izašla upravo radi stvaranja društva bogatstva, poduzetništva i slobodnog tržišta, u kojemu vrijednosti neće podlijegati politički i interesno obojenim medijskim hajkama.", reče Ured Vlade u svom priopćenju zbog pisanja o Sanaderovim satovima.

"Majku Vam Vašu, Vi ćete pisati negativno o našoj časnoj Vladi i našim časnim ministrima i prikazivati našu Domovinu u negativnom svjetlu!", reče Jovan Dragišić kad vidje kako nedomoljubna piskarala kojima je cilj vratiti nas u doba Komunističkog Mraka žele ocrniti našu inače tako časnu i nadasve poštenu i transparentnu Vladu i Vladajuće Dužnosnike.

Drznuše se piskarala postavljati "neutemeljene i senzacionalističke napise kojima je cilj pokušaj narušavanja ugleda i vjerodostojnosti Predsjednika Vlade", jer promotriše fotografije premijera i zaključivaše koliko su vrijedni satovi njegovi.

Nekako se čini da su arhaične glagolske forme primjerenije ovim priopćenjima i izjavama, jer se čine kao da su napisane negdje u vrijeme Marije Terezije ili Dubrovačke Republike.

Zanimljivo je kako HDZ uvijek u situcijama kad ga se za bilo što optuži pokreće jedan od dva argumenta: ili su te optužbe namjerene potkopavanju Hrvatske kao države (to je valjda po principu: država, to smo mi), ili (a ovo je onaj krajnji argument) optužbe protiv HDZ-a direktno služe oživljavanju Komunističke Zvijeri.

Najbolje im dođe kad ih za nešto optužuje SDP, jer onda mogu čak i koliko-toliko legitimno prozivati za komunizam, uzevši u obzir, ne znam, ime stranke. Ili HNS, jer tamo "ordinira" ona Pusićka koja je samo za madrac. Samo što sad oporba mudro šuti i smije se nesposobnosti vladajuće stranke da se nosi s najjednostavnijim izvlačenjem prljavog rublja. Pa se mora paljba usmjeriti na nekoga. A, eto, mediji su tu. Pa ćemo raditi što? Podizati optužnice, tako je.

Ali to čak i nije tako čudno i neobično. Naviknutost Hrvata na sustav Batine dugo je njegovana i cijenjena tradicija. Diraš plemenske vođe, diraš i cijeli Sustav. I tako dugo dok se plemenski vođe ne počnu smatrati građanskim vođama, bitnog pomaka neće biti, a HDZ će moći ustrajati na svojoj nedodirljivosti putem formula "mi smo stranka za koje je glasala većina hrvatskog naroda", ili "mi smo stranka koja je stvarala hrvatsku državu".

Jovan Dragišić

>>Ostale komentare Indexovog novinara Jovana Dragišića možete pročitati na njegovom službenom blogu jovandragisic.bloger.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara