Komisija daje 5,6 milijuna eura EU državama za zdravstvene projekte vezane uz izbjeglice

Komisija daje 5,6 milijuna eura EU državama za zdravstvene projekte vezane uz izbjeglice

Foto: FAH

EUROPSKA komisija podržava države članice na udaru izbjegličke krize dodjelom bespovratnih sredstava iz zdravstvenog programa EU-a u ukupnom iznosu od 5,6 milijuna eura za četiri projekta, javlja Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu.

Sredstva su namijenjena rješavanju uobičajenih zdravstvenih izazova u državama članicama koje su najpogođenije izbjegličkom krizom. Bespovratna sredstva dodijeljena Međunarodnom uredu za migracije iskoristit će se za izradu probnih osobnih zdravstvenih kartona kako bi se rekonstruirala anamneza migranata i odredile njihove zdravstvene potrebe. Još tri projekta – koje će provesti organizacija Médecins du Monde, tijela regionalne uprave i akademici – dobit će sredstva za pružanje trenutne pomoći državama članicama u obliku protokola i kliničkih smjernica, jezičnih i komunikacijskih alata te izgradnje kapaciteta, uključujući edukaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstvenim programom podržavaju se i dugoročnija djelovanja vezana uz zdravlje i integraciju izbjeglica i migranata, a predviđaju se i drugi projekti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara