KOMIŽANI TRAŽE PROGLAŠENJE ELEMENTARNE NEPOGODE

Zbog nevremena 15. siječnja Komižani su danas dostavili Splitskodalmatinskoj županiji procjenu šteta od 2,100.000 kuna i zatražili od župana Krune Peronje da proglasi elementarnu nepogodu za taj otočni grad koji, kako se kaže u izvješću gardskog povjerenstva za procjenu šteta, sam ne može podmiriti štete.

U izvješću se navodi kako su valovi viši od šest metara potpuno razbili 25 metara vanjskoga kamenog valobrana u komiškoj uvali te odnijeli veći dio kamenih naslaga.

Potkopano je i 4,5 metara kamenog mula, a materijal je potonuo na dubinu od 1,5 metara, pa bi se mogao urušiti i probiti dio zida prema samoj uvali i izravno ugroziti brodove i luku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je izviješćeno da je stradala i uvala Salbunara na otočiću Biševu, gdje je srušen gornji dio betonskog pristaništa, pa brodovi ne mogu pristajati. Nevrijeme je uništilo i 15 metara ceste na izlazu iz Komiže i oštetilo pojedine gospodarske zgrade, primjerice, restaurant na otoku Biševu, Poljoprivrednu zadrugu "Pošpilje", spomen-dom u Komiži, pogon Uljare i vinski podrum, kaže se u izvješću koje je poslano i resornim ministarstvima.

(Hina) em vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara