"Komunalcu" još blokiran račun; Zagorci se još uvijek griju

Iako je već 16. dan u blokadi, račun "Komunalca" iz Konjščine neće biti deblokiran danas, kako je najavljivano, jer predstavnici suvlasnika i uprave poduzeća nisu još potpisali sporazum s Kreditnom bankom Zagreb o reprogramiranju duga kojim je račun opterećen, doznaje se od direktora poduzeća Željka Stošića. L

Kreditnoj banci Zagreb trebamo dati instrumente osiguranja plaćanja duga, što ćemo riješiti podizanjem dugoročnog kredita, rekao je Stošić.

Kako je izjavio, dogovorili smo se da ćemo otplatiti samo šest milijuna kuna glavnice kredita. Račun je blokiran na 14 milijuna, koliki je dug po kratkoročnom kreditu s kamatama, koji je 1999. bivši direktor poduzeća Stjepan Hajnić podigao za poduzetnika Mladena Jakopca. Time je isključena mogućnost da Kreditna banka u visini svojih potraživanja preuzme vlasnički udio u našemu poduzeću, a što je bila i jedna od alternativa o kojoj smo također pregovarali zadnjih dana. Račun će najvjerojatnije biti deblokiran početkom drugoga tjedna, očekuje Stošić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Direktor Stošić izjavio je da čine sve kako ne bi došlo do poremećaja u opskrbi plinom za njihovih 4500 potrošača na širem zlatarskom području, među kojima je i 37 poduzeća, 224 obrtnika, 16 osnovnih i 2 srednje škole, te dvadesetak zdravstvenih i socijalnih ustanova. Jer, nastavi li se blokada, "Komunalac" neće imati otkud platiti račun Ini za isporučeni plin . Stošić je istaknuo kako se opskrba plinom i odvoz smeća još uvijek odvijaju nesmetano.

"Komunalac" duguje Kreditnoj banci, u većinskom vlasništvu Ivice Todorića, šest milijuna kuna glavnice , koje je po kratkoročnom kreditu u siječnju 1999. bivši direktor Hajnić, navodno bez znanja Nadzornog odbora poduzeća, podigao za zagorskog tajkuna Mladena Jakopca. Jakopec kredit nije vratio, a cijeli se slučaj našao na Općinskom sudu u Zlataru, pred čijim se vijećem Hajniću sudi za zloporabu položaja i ovlasti direktora poduzeća, a Jakopcu da ga je poticao na kazneno djelo.

(Hina) xkra yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara