Komunistički zločini: Istraga pri kraju, osumnjičeni Manolić, Boljkovac i Bulat?

Screenshot:HRT

JOŠ UVIJEK nema službene informacije da je gotova policijska istraga oko zločina koji su počinjeni nakon Drugog svjetskog rata, no prema svemu sudeći to se može vrlo brzo očekivati, donosi središnji Dnevnik HRT-a koji je prenio izjavu glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca kako istraga oko komunističkih zločina traje posljednjih nekoliko godina.

Manolić: Ne bojim se zatvora

HRT donosi kako bi glavni osumnjičenici mogli biti Josip Manolić, Josip Boljkovac i Rade Bulat protiv kojih bi se mogla podići kaznena prijave za ratni zločin na štetu ratnih zarobljenika. Manolić i Boljkovac u razgovoru za HRT opovrgnuli su da imaju ikakve veze s ubojstvima koje su navodno počinili i zapovjedili u vrijeme dok su su bili zapovjednici partizanskih postrojbi i tajne policijeOzne.

Manolić je u izjavi za HRT rekao kao se u svojoj 92-godini života ne boji zatvora te da je zarobljenike dovodio pred lice pravde.

"Iza današnjih istraga stoje poražene snage iz Drugog svjetskog rata", rekao je Manolić za HRT. Boljkovac je također u prilogu HRT-a opovrgnuo sve navode da je osobno sudjelovao ili zapovjedio ubojstvo zarobljenika.

Podsjetimo, kako je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nedavno izjavio kako je jedan od prioriteta policije dovršetak istrage oko komunističkih zločina.

Ukoliko policija podigne kaznene prijave, na potezu će biti DORH, no krajnje je upitan, napominje se u prilogu HRT-a, pravni osnov po kojem bi osumnjičenici mogli odgovarati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara