Konačno dogovoren sastanak čelnika Srbije i Crne Gore

Predsjednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović uspio je poslije dugih pregovora konačno dogovoriti sastanak čelnika Srbije i Crne Gore na kojem bi trebalo biti riječi o budućnosti Unije, objavio je u četvrtak crnogorski list Vijesti najavljujući sastanak za 10. prosinca.

"Sastanak Savjeta za europske integracije, odnosno čelnika Srbije i Crne Gore, bit će dobra prilika da počne rješavanje pitanja koja utječu na funkcioniranje državne zajednice", ocijenio je Marović.

On je nedavno optužio Srbiju da nesuradnjom s Haagom i preuzimanjem nadležnosti nad vojnom i drugom imovinom ugrožava opstanak državne zajednice.

"Mislim da ne smijemo gubiti vrijeme i to je dobra prilika. Konačno sam uspio postići dogovor sa svima, da pronađemo termin i doista sjednemo za stol posvećen europskim integracijama", kazao je Marović dnevniku Vijesti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marović je dodao da su europske integracije cilj SCG i da je to propisano Beogradskim sporazumom i Ustavnom poveljom.

"Ako imamo zapreke koje nam taj cilj usporavaju, od onih ljudi koji su to radili u prošlosti, onda se s pravom postavlja pitanje, ostvaruje li SCG svoj cilj. Želim da ostvarimo svoj smisao, jer su Srbija i Crna Gora potpisale taj sporazum u vlastitom interesu", rekao je Marović.

(Hina) xdram ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara