Končar predstavio Beti

KONČAR je predstavio računalo Beti, jedno od prvih stolnih računala na tržištu sa Intel BTX (Micro Balanced Extended Technology) tehnologijom. Računalo je osmišljeno kako bi zahtjevnim kućnim i uredskim korisnicima ponudilo maksimum performansi uz minimum buke.

Osnovu računala čini Intel BTX matična ploča sa 945 čipsetom, na koju je ugrađen Pentium 4 procesor takta 3 GHz. Radne memorije ima 512 MB, a moguće ju je proširiti do četiri gigabajta. Za pohranu podataka je zadužen SerialATA čvrsti disk, koji u osnovnoj konfiguraciji može pohraniti 80 gigabajta. Podatke je potom moguće zapisati DVD+/-RW optičkim pogonom sa LightScribe tehnologijom, a kako je BETI namijenjena kućnim i uredskim korisnicima, ima i disketnu jedinicu.

Multimediju čine nVidia GeForce 6600 PCI Express grafička kartica te integrirani Intel zvučni podsustav sa šest kanala i priključcima na prednjoj i stražnjoj strani kućišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za komunikaciju sa računalnom mrežom i periferijom skrbe gigabitni mrežni priključak, četiri stražnja i dva prednja USB 2.0 priključka, te po jedan FireWire priključak sprijeda i straga. Podržani su Serial ATA II te klasični ATA 100/66 IDE diskovi, a na microBTX ploči nalaze se i dva slobodna PCI utora.

Računalo je smješteno u mini tower kućište dimenzija 180 x 400 x 420 milimetara, a struju crpi iz napajanja snage 300W. Tako opremljena Beti, prema mjerenjima provedenim u Končar Institutu, proizvodi znatno manje buke od ATX računala sličnih konfiguracija.

Končar Beti će, u svojoj temeljnoj konfiguraciji sa Pentium 4 procesorom takta 3 gigaherca, 512 megabajta radne memorije, čvrstim diskom kapaciteta 80 gigabajta i nVidia GeForce 6600 PCIexpress grafičkom karticom, biti dostupna po predloženoj cijeni od 4,485 kuna + PDV.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara