Koncem siječnja vjerojatno prva saborska sjednica u 2004.

Zastupnici Hrvatskoga sabora u ovoj će se godini po prvi put okupiti najvjerojatnije koncem siječnja, doznaje se danas u Saboru. L

Vrijeme do tada koristit će se za pripremu same sjednice, ali i za odrađivanje nekih tehničkih poslova primjerice dogovore o rasporedu sjedenja zastupnika u Velikoj vijećnici i o podjeli prostora za rad desetak zastupničkih klubova.

Tim bi se pitanjima trebalo pozabaviti i saborsko Predsjedništvo sazvano za ponedjeljak, 12. siječnja.

Za sjednicu Sabora za sada je pristiglo vrlo malo akata - svega njih šest i sve ih je uputila Vlada. Među tim aktima su i prijedlozi da se smanji stopa PDV-a, te da se majkama s troje i više djece vrati pravo na trogodišnji porodni dopust.

S obzirom da će prva sjednica u 2004., a treća u novom saborskom sazivu, biti najvjerojatnije koncem siječnja, za očekivati je da će se dnevni red proširiti Vladinim, a moguće i zastupničkim prijedlozima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je da se do sjednice zastupnički klubovi, odnosno parlamentarne stranke dogovore o sastavu 20-ak saborskih odbora koji trebaju pripremiti zakonske materijale za skupno zasjedanje.

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Sabora, u prosincu prošle godine, formirana su četiri radna tijela - Mandatno imunitetno povjerenstvo, odbori za izbor, imenovanje i upravne poslove, za zakonodavstvo te Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Novi, peti saziv Hrvatskog sabora od neovisnosti konstituiran je 22. prosinca prošle godine.

(Hina) um sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara