Koncern "Agram" ostvario dobit od 234,5 milijuna kuna

Koncern "Agram" u protekloj je godini ostvario ukupan prihod 2,7 milijardi kuna, odnosno dobit prije oporezivanja 234,5 milijuna kuna, od čega se 75 posto odnosi na grupu Osiguranje, izvijestila je danas Uprava te tvrtke.

Potpredsjednik koncerna "Agram" Marijan Ćurković rekao je na konferenciji za novinare kako su osiguravateljska društva koncerna prošle godine zaključila više od milijun ugovora o osiguranju, a ukupna je premija 1,85 milijardi kuna, što je 15,8 posto više nego 2004.

Po njegovim riječima, grupa Osiguranje, koja obuhvaća društva "Euroherc", "Jadransko euosiguranje", "Sunce osiguranje" i "Euroherc life", s takvim rezultatima ostvaruje oko 24 posto tržišnog udjela u Hrvatskoj.

Marijan Ćurković je rekao da će se ove godine, kad je riječ o kapitalnim investicijama, nastaviti izgradnja poslovno-trgovačkog centra "Eurodom" u Osijeku, poslovnog objekta u Sisku te poslovne zgrade Koncerna "Agram" u Zagrebu, u sklopu koje će biti i Poliklinika "Sunce".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što je u prosincu prošle godine kupnjom 90,2 posto dionica zagrebačke Kreditne banke "Agram" ušao na bankovno tržište, postignut je dogovor o ulasku u vlasničku strukturu zagrebačke "Nava banke", koja će se pripojiti Kreditnoj banci, čime bi se, kako tvrdi Marijan Ćurković, osnovala banka s aktivom od 2,5 do tri milijarde kuna.

Najavio je i širenje bankovne mreže po Hrvatskoj te nove vrste osiguravateljskih proizvoda, poput investicijskog osiguranja života i raznih oblika grupnog osiguranja.

Koncern "Agram" danas je u Osijeku otvorio nove prostorije Jadranskog osiguranja, Poliklinike "Sunce" i poslovnu zgradu "Euroherc osiguranja".

(Hina) xivuc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara