Koncert Bečke filharmonije u KD Vatroslav Lisinski

BEČKA filharmonija, jedan od najglasovitijih svjetskih orkestara, večeras je po prvi put u svojoj dugogodišnjoj povijesti nastupio u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu.

Nakon sinoćnjeg velikog glazbenog događaja, nastupa Bečke državne opere, bečki glazbenici su i večeras oduševili brojnu publiku u Dvorani Lisinski.

Dva koncerta kojima je ravnao maestro Peter Schneider organizirani su u sklopu "Dana Beča u Zagrebu". Tako se Zagreb na najbolji mogući način uključio u 250. obljetnicu proslave rođenja glazbenog genija W. A. Mozarta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bečki filharmoničari sa solistom na violini Wernerom Hinkom u prvom dijelu izveli su Beethovenovu Uvertiru Leonora br. 3 u C-duru op. 72.a , potom tri Mozartova djela: Adagio u E-duru KV 261, Rondo u B-duru KV 269 i Rondo u C-duru KV 373.

Drugi dio koncerta protekao je u izvođenju glasovite Beethovenove Treće simfonije, poznatije pod nazivom Eroica.

Među brojnom publikom u Dvorani Lisinski večerašnjem koncertu Bečke filharmonije nazočio je i predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Za oba koncerta u Lisinskom, Bečke državne opere i Bečke filharmonije, koja su nazvana "koncertima stoljeća", publika može zahvaliti organizatoru, Koncertnoj direkciji Zagreb i glavnom sponzoru Hypo Alpe Adria grupi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara