Koncert gudačkog kvarteta Šostakovič

Ruski gudački kvartet Šostakovič večeras je u velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK održao humanitarni koncert koji su organizirali Koncertni ured Varaždin u suradnji sa Zakladom solidarnosti grada Varaždina i Hrvatskoruskim društvom prijateljstva.

Na večerašnjem programu bila su djela A. Borodina, M. Ravela i D. Šostakoviča.

Gudački kvartet Šostakovič sačinjavaju Andrej Šišlov- violina, Sergej Piščugin - violina, Fjodor Belugin - viola i Aleksander Korčagin - violončelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svi članovi kvarteta profesori su na moskovskom Konzervatoriju Čajkovski i ujedno su voditelji majstorskih tečajeva komorne glazbe u Europi, SAD, Japanu, Kanadi i Australiji.

Kvartet je osnovan 1966. godine i danas je jedan od najuglednijih kvarteta u svijetu. Redovito nastupaju na uglednim međunarodnim festivalima komorne glazbe. Kvartet izvodi sva poznata kvartetska djela europskih skladatelja s naglaskom na djela ruskih klasika. Stalno izvode djela Dimitrija Šostakoviča, a iz poštovanja prema njemu koji je i bio njihov mentor, kvartet od 1979. godine nosi i njegovo ime. Kvartet je do sada snimio više od 50 nosača zvuka.

(Hina) mbed yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara